Tie pravé halušky s bryndzou

V poslednej dobe má vari každá reštaurácia vo svojom menu halušky s bryndzou. Považujú sa za národné jedlo. V minulosti boli označované…

23.január 2019 - Blog

V poslednej dobe má vari každá reštaurácia vo svojom menu halušky s bryndzou. Považujú sa za národné jedlo. V minulosti boli označované ako jedlo chudoby, pretože boli robené z najdostupnejších surovín, ktoré si každá rodina sama vypestovala, alebo vyrobila. Podstatu tvorili zemiaky, ktoré ale až na naše územie prišli v 19. storočí. Preto i označenie národné jedlo je nesprávne. Presne v tom istom storočí, v ktorom sa datuje úpadok ovčiarstva na Slovensku. Každodenným jedlom boli kaše, najmä jačmenná, pohánková a prosná. Obľúbené boli aj strukoviny, údeniny a hlúboviny.

Je faktom, že v mnohých prevádzkach stravovania si zachovajú stále pevné miesto. Druhým, nie až takým príjemným faktom je, že nájsť poctivé a „pravé“ slovenské bryndzové halušky je už trochu problém. Väčšina podnikov ich pripravuje z múky, nie zo zemiakov, miesto bryndze použijú smotanu. Toto však neplatí pre Slovenskú reštauráciu BELLEVUE Grand Hotela. Ak už hovoríme o pravých slovenských, tie z dielne hotela sú naozaj pravé. Vyhotovené zo zemiakov, ochutené bryndzou a dobrou slaninkou. I pre vegetariánov sa nájde u nás náhrada. Halušky s bryndzou a pažítkou.

Vedeli ste, že?

Grand Hotel Bellevue bol prvý hotel v bývalom Československu, kde bol postavený hotelový bazén. Dnes disponuje moderným wellness centrom s bohatou ponukou služieb.

Navštív wellness centrum

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk