Letný balíček s 20 % zľavou. Viac informácií nájdete v špeciálnych ponukách.

Pampúšiky s ovocnou penou

Suroviny

Droždie 30 g
Kryštálový cukor 75 g
Mlieko 0,325 l
Hrubá múka 600 g
Vaječné žĺtka 3 ks
Citrónová kôra - strúhaná 30 g
Soľ 15 g
Um 15 g
Palmarín 90 g

Pena
3 bielka
Kryštál cukor 125 g
Maliny 50 g
Čučoriedky 50 g
Citrón 1 ks


Postup

V troške teplého mlieka, cukru a múky si urobíme kvások pridaním droždia. Preosiatu múku dáme do misky, pridáme žĺtka, soľ, citrónovú kôru, cukor, kvások a postupne prilievame letné mlieko, miesime a nakoniec pridáme roztopený palmarín. Pripravené cesto necháme vykysnúť. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm a vykrajujeme šišky. Necháme podkysnúť a vyprážame.
Z bielka a cukru vyšľaháme penu, ktorú rozdelíme na 3 porcie. Do prvej porcie pridáme rozdrvené maliny, do druhej čučoriedky a do poslednej citrónovú kôru a šťavu, jednotlivé časti premiešame zvlášť a podávame k šiškám.


© 2016 GRAND HOTEL BELLEVUE | Všetky práva vyhradené | desing by Jakub Živný, code by INCUBEMEDIA
Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry Región Vysoké Tatry
Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu - Slovak service quality system in tourism
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.
SK EN