Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.
Suroviny
Droždie 30 g
Kryštálový cukor 75 g
Mlieko 0,325 l
Hrubá múka 600 g
Vaječné žĺtka 3 ks
Citrónová kôra – strúhaná 30 g
Soľ 15 g
Um 15 g
Palmarín 90 g
Pena
3 bielka
Kryštál cukor 125 g
Maliny 50 g
Čučoriedky 50 g
Citrón 1 ks
Postup
V troške teplého mlieka, cukru a múky si urobíme kvások pridaním droždia. Preosiatu múku dáme do misky, pridáme žĺtka, soľ, citrónovú kôru, cukor, kvások a postupne prilievame letné mlieko, miesime a nakoniec pridáme roztopený palmarín. Pripravené cesto necháme vykysnúť. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm a vykrajujeme šišky. Necháme podkysnúť a vyprážame.
Z bielka a cukru vyšľaháme penu, ktorú rozdelíme na 3 porcie. Do prvej porcie pridáme rozdrvené maliny, do druhej čučoriedky a do poslednej citrónovú kôru a šťavu, jednotlivé časti premiešame zvlášť a podávame k šiškám.