********** HĽADÁTE LETNÚ BRIGÁDU? STE NA SPRÁVNEJ STRÁNKE. **********

Tatranská huspenina šéfkuchára Štefana šestáka

Potrebujeme: 
  • 1 bravčové koleno
  • 2 bravčové nôžky (môžeme nahradiť ďalším bravčovým kolenom)
  • 200 g cibule
  • 100 g cesnaku
  • 150 g koreňovej zeleniny podľa vlastných preferencií (mrkva, petržlen, zeler, prípadne kaleráb)
  • Soľ
  • Celé čierne korenie
  • Nové korenie
  • Bobkový list
 
Postup:
 
Umyté mäso vložíme na 2 minúty do vriacej vody. Vodu zlejeme, mäso umyjeme v studenej vode. Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou, aby bolo všetko mäso zakryté. Obsah hrnca privedieme k varu. Pri pomalom vrení varíme približne 5 hodín.
 
Uvarené mäso vyberieme, oberieme z kostí, nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme do pripravených misiek. Vývar precedíme cez jemné sitko a nalejeme do misiek s mäsom. Kto má rád v huspenine aj zeleninu, tiež ju môže nakrájať na menšie kúsky a pridať do misiek k mäsu.
 
Schladíme a necháme stuhnúť v chladničke.
 
Podávame s octom a cibuľkou, kápiou alebo inou čerstvou či sterilizovanou zeleninou a chlebom.
 
Huspenina je užitočný kolagénový hydrolyzát, ktorý udržuje kĺby, kosti, šľachy, kožu, väzivá a chrupavky v dobrej kondícii a chráni ich pred opotrebovaním. Dôležité je však súčasne prijať vitamín C a preto už naši predkovia podávali k huspenine cibuľu.
 
Dobrú chuť!
© 2016 GRAND HOTEL BELLEVUE | Všetky práva vyhradené | desing by Jakub Živný, code by INCUBEMEDIA
Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry Región Vysoké Tatry
Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu - Slovak service quality system in tourism
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.
SK EN