BELLEVUE**** Grand Hotel

A szállodáról

A BELLEVUE**** Grand Hotel szállodakomplexum a Magas-Tátra központjában, Horny Smokovec-ben található – 1010 m magasságban a Slavkovské štít lábánál, a Pekná Vyhliadka nevű helyen. Ennek francia nyelvű fordítását is a BELLEVUE szálloda neve biztosította.

A jelenlegi BELLEVUE**** Grand Hotel két tátrai szálloda – a Hotel Bellevue és a Hotel Šport – egyesülésével jött létre.

A szálloda stratégiai elhelyezkedése megfelelő előfeltétele egy olyan szállodakomplexum létrehozási szándékának megvalósulásának, amely egyedi teret tud biztosítani az üzleti életnek, a pihenésnek és a sportolásnak. A szálloda könnyen megközelíthető autóval, vonattal, busszal és repülővel.

Európai szempontból a Magas-Tátra a természeti szépség, a túrázáshoz és síeléshez ideális feltételeket biztosító alpesi környezet, valamint a klimatikus gyógyfürdők eredeti kombinációja, a magasság és a napfény és a tiszta levegő kombinációjának gyógyító hatásait felhasználva.

A BELLEVUE**** Grand Hotel 150 szobájával, kongresszusi teremével, rugalmas társalgóival, wellness központjával és sporttevékenységeivel ideális helyszín üzleti találkozók, céges rendezvények, családi ünnepségek és aktív pihenés számára. Szlovákia egyik legnagyobb szállodai kongresszusi központjaként teljes technikai és szolgáltatási lehetőségekkel ellátott konferenciaszolgáltatást biztosítunk minden rendezvénytípushoz 1200 főig. Akár 750 résztvevő a legnagyobb multifunkcionális csarnokban.

BELLEVUE**** Grand Hotel

Szállodatörténet

A Bellevue és Šport szállodák története az 1960-as évekre nyúlik vissza. A Hotel Bellevue megnyitásakor nemcsak a Magas-Tátrában, hanem akkoriban egész Csehszlovákiában a szállodaipar egyik zászlóshajója volt. Ez volt az első szálloda az országban, amely saját fedett medencével büszkélkedhet. A Bellevue Hotelben forgatták a ma már kultikus csehszlovák film, a Réztorony belső jeleneteit. Nem csak ennek a filmnek köszönhetően, a szállodát számos fontos vendég kereste fel – művészek, színészek, énekesek…

Online foglalás