Veľká noc s Grand Hotelom Bellevue

Ľudové remeslá, folklórne zvyky, zábavné pásmo dielní s tradíciami počas Veľkej noci, komorné koncerty, detské animácie, ponuka veľkonočných jedál. Veľká noc v GRAND HOTELI BELLEVUE bude opäť veselá, pestrá a chutná.

Tuesday March 6th, 2018 - Press

Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

GRAND HOTEL BELLEVUE doplnil ponuku pobytových balíčkov o jarný veľkonočný pobyt. Tematický balíček obsahuje ubytovanie s polpenziou, vstup do wellness a fitness centra, squash, bowling, bezplatné wifi pripojenie, parkovanie. Balíček je dostupný v termíne od 29. 3. – 2. 4. 2018, v cene 156,-€ / osoba / 2 noci.
Ubytovaní hostia môžu využiť stále veľkonočnú lyžovačku s atrakciami, ktoré sú pre návštevníkov Tatier pripravené. Skipas si pritom môžu zakúpiť pohodlne za bezkonkurenčnú cenu 31,-Eur, bez registrácie na hotelovej recepcii GRAND HOTELA BELLEVUE.

Veľkú noc obohatí opäť kvalitný program. Komorný koncert Jamesa Evansa, multiinštrumentalistu z Anglicka žijúceho na Slovensku. James spríjemní večer hosťom hrou na akustickú gitaru, husle a spev. V jeho repertoári sú melódie popretkávané keltskou kultúrou, troškou džezu a popu. Prísľubom kvalitného programu je i koncert kapely Swingin Gentlemen. Repertoár kapely tvorí  swingová hudba, ktorá sa hrávala v amerických hoteloch a kluboch už od začiatku minulého storočia. Túto hudbu Vám navyše Swingin’ Gentlemen ponúkajú v skutočne kvalitnom prevedení – ako vyštudovaní hudobníci už takmer 10 rokov aktívne pôsobiaci na slovenskej jazzovej scéne.

Obaja členovia majú za sebou množstvo vystúpení na festivaloch a v kluboch na Slovensku aj zahraničí (Česko, Poľsko, Maďarsko, Holandsko, Belgicko, Rakúsko, Rusko a mnoho ďalších) a aktívne hrávajú v projektoch Martin Uherek Quartet, Róbert Ragan Jr. Project, Príbehy jazzu, Matúš Jakabčic CZ/SK Big band…

V tradičnej kultúre sa so sviatkami Veľkej noci spájali obyčaje spojené s príchodom jari. Obrady vykonávané počas tohto obdobia patria k obradom prechodu. Prosperitné a magické úkony mali zabezpečiť dobrý začiatok hospodárskeho roka, hojnosť, prosperitu a zdravie ľudí a dobytka. Množstvo z prostriedkov využívaných v pohanských obradoch prevzalo kresťanstvo a používajú sa aj v súčasnosti: svätenie vody, zelene, potravín a zapaľovanie ohňa. Zvykmi a tradíciami prevedú počas celých sviatkov animátori.

Neodmysliteľnou súčasťou Veľkej noci V GRAND HOTELI BELLEVUE sú prezentácie remesiel s veľkonočnou tematikou.

Nedeľa bude patriť veľkonočným tradíciám vo folklóre v podaní kvalitného folklórneho súboru Bystrianka.

Novinkou, ktorú ponúka hotel svojim hosťom je tvárová gymnastika, ktorá pomôže účastníkom precítiť tvárové a krčné svaly. Zároveň naštartuje prirodzenú tvorbu kolagénu a elasténu, pokožku vo väčšej miere prekrví a tak zabezpečí priechodnosť výživných látok. Tvárovú gymnastiku si hostia môžu otestovať v sobotu a v nedeľu
v popoludňajších hodinách.

Počas celého marca, veľkonočné sviatky nevynímajúc, budeme mať hotel sprístupnenú výstavu od „Rituálu k symbolu“, ktorú realizuje v spolupráci so Slovenským olympijským výborom – Slovenským olympijským a športovým múzeom. Výstava približuje 80-ročnú históriu putovania olympijskej  pochodne, od prvej štafety v roku 1936 po súčasnosť. Pozornosť na výstave je venovaná aj skutočnosti, že v roku 1936 jediný raz v histórii štafeta prebehla aj cez dnešné územie Slovenska.
Hotel pre najmenších návštevníkov zorganizoval súťaž o ceny, ktoré venoval Slovenský olympijsky výbor. Všetky deti, ktoré odpovedia na 4 otázky týkajúce sa olympiády, získajú peknú cenu.

Hotel nezaostáva ani v gastronómii. Pre hostí a návštevníkov regiónu menu s tradičnými veľkonočnými a jarnými špecialitami (teľacina, jahňacina, jedlá z čerstvej zeleniny).

Did you know that?

With our exceptionally great deals, you can save up to 50% on accommodation and services. Check out our great deals and choose the right one for you.

Special offers

Gift voucher

Surprise your loved ones and friends! Enjoy your gift voucher or thank your business partner and staff for an experience gift! We will send it by post, mail or you can come to us personally.

Gift voucher

Subscribe to news

I send the consent of GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. to send a free electronic newsletter and information about the news and news of the operator to me on my e-mail. I can withdraw this consent at any time in writing at info@hotelbellevue.sk