Sorry, this entry is only available in Slovak . For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.
cukrárka Eva Krafčíková,šéfkuchár Štefan Šesták
Pampúšiky s malinovou penou – kysnuté cesto
+2
Zemiakové obaľované rožky s cukrom a kakaom
Slovenská reštaurácia BELLEVUE Grand Hotela je povestná domácou kuchyňou. Domáce bryndzové pirohy, halušky s bryndzou, alebo kyslou kapustou, zabíjačkové špeciality, ale tiež domáce sladké jedlá, ktoré by ste už málokde hľadali. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, jemné tvarohové knedle s džemom, slivkové zemiakové knedle, zemiakové šúlance so strúhankou a mnoho ďalších jedál s tradičnými receptúrami tvoria základ jedálneho lístka reštaurácie.
Všetky jedlá sú robené z čerstvých ingrediencií. Sú považované za skromné, ale hlavne výživné a voňavé. Tieto jedlá postupne z ponuky reštaurácií miznú, preto sme radi, že sme si doposiaľ tento koncept udržali.
Pre každého turistu je rovnako dôležité tak ako návšteva pamiatok, alebo vyhľadávanie prírodných krás i ochutnávka jedál, ktoré dané krajiny považujú za tradičné. Z historického hľadiska sú na Slovensku známe hlavne s bravčovým mäsom, jahňacinou, múkou, zemiakmi, kapustou a mliečnymi výrobkami. Na prvý pohľad nezdravý jedálniček, prináša hlavne ľuďom, ktorí žijú vo vysokohorskom prostredí, vo vyššej nadmorskej výške dostatok energie. Podľa ľudových pranostík konzumácia múčnych a vaječných jedál mala zabezpečiť rodine a hospodárstvu železnú prosperitu.