Tatranská huspenina

Od šéfkuchára Štefana šestáka

Potrebujeme:

1 bravčové koleno
2 bravčové nôžky (môžeme nahradiť ďalším bravčovým kolenom)
200 g cibule
100 g cesnaku
150 g koreňovej zeleniny podľa vlastných preferencií (mrkva, petržlen, zeler, prípadne kaleráb)
Soľ
Celé čierne korenie
Nové korenie
Bobkový list

Postup:

Umyté mäso vložíme na 2 minúty do vriacej vody. Vodu zlejeme, mäso umyjeme v studenej vode. Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou, aby bolo všetko mäso zakryté. Obsah hrnca privedieme k varu. Pri pomalom vrení varíme približne 5 hodín.

Uvarené mäso vyberieme, oberieme z kostí, nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme do pripravených misiek. Vývar precedíme cez jemné sitko a nalejeme do misiek s mäsom. Kto má rád v huspenine aj zeleninu, tiež ju môže nakrájať na menšie kúsky a pridať do misiek k mäsu.

Schladíme a necháme stuhnúť v chladničke.

Podávame s octom a cibuľkou, kápiou alebo inou čerstvou či sterilizovanou zeleninou a chlebom.

Huspenina je užitočný kolagénový hydrolyzát, ktorý udržuje kĺby, kosti, šľachy, kožu, väzivá a chrupavky v dobrej kondícii a chráni ich pred opotrebovaním. Dôležité je však súčasne prijať vitamín C a preto už naši predkovia podávali k huspenine cibuľu.

Dobrú chuť!

Vedeli ste, že?

TripAdvisor nám udelil certifikát výnimočnosti. Udeľuje ho ubytovaniam, atrakciám a reštauráciám, ktoré od cestovateľov dlhodobo získavajú pozitívne recenzie.

Pozrieť si izby

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk