Za úspechom je človek. Rozhovor s cukrárkou Zuzkou.

Majú cukrári sladký život? Aj o tom sme sa rozprávali so Zuzkou, ktorá už dlho pôsobí v cukrárni GRAND…

7.september 2018 - Blog

Majú cukrári sladký život? Aj o tom sme sa rozprávali so Zuzkou, ktorá už dlho pôsobí v cukrárni GRAND HOTELA BELLEVUE. Jej úsmev svedčí o tom, že má život asi taký sladký, ako sú výrobky, ktoré pripravuje.

Máte sladký život?
Áno, súkromný i pracovný. V súkromnom ma čakajú prevratné zmeny, no a pracovný je stabilný, čo tiež nie je zlé. Zmena však je i v tom, keď si meníme recepty. Vymýšľame nové receptúry, dávame tortám a koláčom nový šat.

Ako prebieha váš pracovný deň?
Každý deň je iný. Jedinečný. Ak sú kongresy, alebo podujatia s veľkým počtom účastníkov, vyzerá cukráreň ako veľkovýrobňa. Ak pečieme na špeciálne akcie – Veľká Noc, Vianoce, Silvester – môžeme sa vyhrať s detailmi. Fantázia ide na plné obrátky. Na základe tém, vymýšľame nové koláčiky.

Kde hľadáte inšpiráciu?
Veľkou inšpiráciou a stále vlastne aj je moja bývalá kolegyňa pani Eva. Entuziazmus, pozitívna energia a jej neopakovateľný smiech ma preniesli cez všetky starosti. Inšpiráciu k práci hľadám v časopisoch, v knihách, v TV reláciách. Máme šťastie, že nám zamestnávateľ umožňuje spoznať prácu našich kolegov v iných hoteloch. Môžeme si vybrať dovolenku v partnerskom hoteli a odpozorovať, ako oni postupujú v práci, čo pripravujú, čo ľuďom chutí.

Pripravovali ste niekedy dezert pre niekoho významného?
Určite áno. Každý má maškrtný jazýček. Ale hlavne si pamätám ľudí, ktorí nás za prácu pochvália.

Každý nový recept je obľúbený. Najradšej mám, keď sa môžem vyhrať s detailmi. Vymýšľať nové zákusky, torty podľa požiadaviek klientov. Ale rada mám i klasiku, ktorú poznajú všetci. Milujem vaječné špice, krémeše, veterníky a venčeky. Tieto koláče nikdy nesklamú.

Vedeli ste, že?

Grand Hotel Bellevue bol prvý hotel v bývalom Československu, kde bol postavený hotelový bazén. Dnes disponuje moderným wellness centrom s bohatou ponukou služieb.

Navštív wellness centrum

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk