Za úspechom je človek. Božka – vedúca chyžných.

  „Izby sú čisté, útulné, dievčatá, ktoré sa o ne starajú, vždy usmiate.“ … výber z dotazníka spokojnostiBožka Jašková – hotelová…

14.september 2018 - Blog

 

„Izby sú čisté, útulné, dievčatá, ktoré sa o ne starajú, vždy usmiate.“ … výber z dotazníka spokojnostiBožka Jašková – hotelová gazdiná.

Pracujete v hoteli nepretržite takmer tridsať rokov. Menia sa majitelia, riaditelia, ale vy ostávate. Čo je pre Vás na práci v hotelierstve zaujímavé?
Práca s ľuďmi. S hosťami, ale aj s kolegami. Riadim viac ako 20 dievčat. To nie je maličkosť. Každá prichádza so svojimi starosťami, návykmi z iných zamestnaní, ktoré treba mierne upraviť alebo odstrániť. Moja práca si vyžaduje komunikatívnosť, trpezlivosť a veľkú dávku empatie.

Okrem toho, že dozeráte, aby bolo vždy všetko v poriadku, ste veľkou pestovateľkou kvetov. Dokonca i cudzokrajných plodín. Vaše kvety chvália všetci hostia GRAND HOTELA BELLEVUE. Máte špeciálny pestovateľský recept?
Ku kvetom sa správam ako k ľuďom. Som k nim milá a trpezlivá. Možno i prostredie, kde sú umiestnené im pomáha. Kolegovia často nosia svoje kvety na reparáciu. Ja ich oživím a takto zveľadené im ich vraciam späť.

Za päť desaťročí sa v GRAND HOTELI BELLEVUE objavila rôzna klientela. Spomeniete si, ako sa menili hostia?
Kedysi patril hotel individuálnym hosťom. Dominovala nemecká a rakúska klientela, ale i Holanďania, ktorí si vedeli hotelový personál vždy uctiť a dokázali ho oceniť. Nielen milým slovom, ale i finančne. Dnes je už iná klientela. Sme kongresový hotel. Zmenil sa systém. Hostia sú náročnejší. Už nie sú spokojní so štandardom. Sú scestovanejší a preto požadujú i vyššiu kvalitu od nás.
Myslím si, že v minulosti boli hostia vďačnejší.

Spomeniete si na nejakú kurióznu situáciu s hosťami?
Áno. Bolo ich mnoho.  Napríklad hostia chceli nožík. Recepčná prepočula a poslala ma na izbu s nočníkom. Hostia to našťastie zobrali s humorom. Mali pri sebe i dieťa, takže sa im napokon zišiel i nočník.

Na hoteli sme mali hostí, ktorí veľmi chceli vianočný stromček. Žiaľ, už všetky boli rozdané na izbách podľa požiadaviek. Chcela som byť ústretová, tak som im požičala fikus. Potešili sa.

Vedeli ste, že?

Vďaka naším výnimočným výhodným ponukám môžete ušetriť na ubytovaní a službách miestami až 50%. Pozrite si naše výhodné ponuky a vyberte si tú pravú pre vás.

Výhodné ponuky

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk