Ekológia pod Slavkovským štítom

Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below…

Friday August 9th, 2019 - Blog

Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

S nástupom nového vedenia do hotela prišiel aj nový vietor, ktorý s plnou vážnosťou pristupuje k otázke životného prostredia. Riaditeľ Miroslav Warhol dlhodobo rozmýšľa nad každou zmenou, ktorá môže prispieť k ochrane našej prírody  pod Tatrami, aj keď len malou troškou. Na jeho konte je zapísané napríklad aj chovanie včiel priamo pod tatranskými štítmi. Vďaka nemu mali možnosť aj hoteloví hostia ochutnať pravý tatranský med počas Veľkej noci 2019. Málokto vie o jeho nadšení a zápale pre ochranu životného prostredia a  o jeho postojoch, ktoré sa snaží každodenne prenášať aj do praxe.

Papierové (a iné)  alternatívy plastov

Tešíme sa z toho, že aj naša krajina prijala obmedzenia v používaní plastov. S tým sú spojené nové možnosti, ktoré náš trh vďaka tomuto kroku doniesol. U nás v hoteli aktuálne prebieha prechod z používania plastových slamiek na slamky z tvrdeného papiera.

Pri účasti na našej grilovačke, budete môcť otestovať tzv. jedlý riad, ktorý je vyrobený z otrubového šrotu.  Nevládzete zjesť celý chod, alebo vám tak chutí, že si chcete vziať niečo so sebou ? Naše “take away“  boxy sú vyrábané z cukrovej trstiny, vďaka čomu sa rýchlo a ľahko rozkladajú a nezaťažujú životné prostredie.

Izby

Na izbách v našom hoteli nenájdete klasickú malú hotelovú kozmetiku, ale veľké dávkovače, aby sme eliminovali kvantum malých jednorazových obalov. Naši hostia si na izbách nájdu pokyny o výmene hotelových uterákov, pretože sa snažíme ušetriť vodu spojenú s ich praním. V minulosti bolo bežnou praxou, že sa prepierali aj keď boli de facto čisté.

Klientom dávame možnosť používať kozmetické paličky, ktoré sú tiež z papiera.

 

V dennom živote hotela sa riešia možnosti alternatív ako sú toaletné papiere a perá z recyklovaného papiera. So spôsobom „zero waste“ sa stretávame aj pri riešení otázok v kuchyni. Ktovie , možno sa nám podarí premeniť aj ďalšie nápady  a inovácie do praxe a onedlho vám menu budeme pripravovať z väčších, ekologických balení.  Alternatív je veľa. Základom je chcieť a my chceme!

Did you know that?

TripAdvisor has awarded us a certificate of excellence. It offers accommodation, attractions, and restaurants that have received positive reviews for long time.

Show me rooms

Gift voucher

Surprise your loved ones and friends! Enjoy your gift voucher or thank your business partner and staff for an experience gift! We will send it by post, mail or you can come to us personally.

Gift voucher

Subscribe to news

I send the consent of GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. to send a free electronic newsletter and information about the news and news of the operator to me on my e-mail. I can withdraw this consent at any time in writing at info@hotelbellevue.sk