Bryndzový demikát

Sorry, this entry is only available in Slovak. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Polovicu očistených a umytých zemiakov, narežeme na malé kocky a dáme variť do osolenej vody.
Vody môže byť aj viac. Z druhej polovice zemiakov si urobíme cesto na halušky. Zemiaky nastrúhame na jemno a prípadne pomelieme. Pridáme polohrubú múku, trochu soli (môže sa pridať aj jedno vajíčko – cesto potom lepšie drží pohromade). Keď máme zemiaky uvarené, zavaríme k ním pripravené cesto. Necháme 5 minút povariť a odstavíme zo sporáka. Bryndzu si rozmiešame, môžeme pridať do bryndze trocha mlieka alebo pridať vodu z uvarených zemiakov, aby sa nám dobre miešala. Rozmiešanú bryndzu dáme k uvareným zemiakom s haluškami a premiešame. Cibuľku narežeme na jemno, opražíme na masle do sklovita a pridáme do polievky. Dochutíme soľou prípade polievkovým korením. Pri servírovaní posypeme nakrájanou pažítkou.

Did you know that?

TripAdvisor has awarded us a certificate of excellence. It offers accommodation, attractions, and restaurants that have received positive reviews for long time.

Show me rooms

Gift voucher

Surprise your loved ones and friends! Enjoy your gift voucher or thank your business partner and staff for an experience gift! We will send it by post, mail or you can come to us personally.

Gift voucher

Subscribe to news

I send the consent of GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. to send a free electronic newsletter and information about the news and news of the operator to me on my e-mail. I can withdraw this consent at any time in writing at info@hotelbellevue.sk