Rozprávkové zimné športy

Bežecké trate v okolí Aj Vysoké Tatry by sa dali označiť ako bežecký raj. Priaznivcov tohto klasického športu privíta niekoľko…

17.január 2019 - Blog

Bežecké trate v okolí

Aj Vysoké Tatry by sa dali označiť ako bežecký raj. Priaznivcov tohto klasického športu privíta niekoľko desiatok upravených tratí. Stačí si len vybrať. Ak máte radi nostalgiu, vysoké prevýšenia, padáky, potom určite využite bežecký areál na Štrbskom Plese.

Štrbské Pleso ponúka bežecké trasy na profesionálnej úrovni s pravidelnou údržbou.

Nájdete tu osem bežeckých okruhov v dĺžke od 1,4 do 5 kilometrov. Štadión, ako i okruhy do 2,5 km je možné, vďaka umelému zasnežovanie, využiť počas celej zimnej sezóny.
Niektoré trasy sú certifikované profesionálnou medzinárodnou FIS certifikáciou. Väčšina z nich má horský charakter. Sú určené hlavne skúseným bežkárom. Ale i deti a začiatočníci si prídu na svoje. Na štadióne môžu byť práve ich prvé bežecké kroky.

Ďalšou kvalitnou trasou, vzdialenou od BELLEVUE Grand Hotela sú lúky na Starej Lesnej. Pohodlným tempom sa z Tatranskej Lomnice viete priblížiť až do Veľkej Lomnice, kde nájdete ďalšiu desiatku. Upravované trasy, s prekrásnym výhľadom na Lomnický, Slavkovský štít a Belánske Tatry určené pre všetky úrovne bežeckého lyžovania.

Na rýchly tréning Vám vhodne padne 13 km bežecký areál v Tatranskej Lomnici, ktorý smeruje na Tatranské Matliare. Tiež je vhodný pre všetky úrovne bežeckého lyžovania. Je unikátny opäť svojimi výhľadmi na štíty Vysokých Tatier.

Ďalšie bežecké trate nájdete k okolí Tatier a v oblasti Belánskych Tatier. Sú samozrejme tiež upravené, s bonusom – výhľadom na panorámu Tatier.

 

Lyžiarske strediská

Najväčšími lyžiarskymi strediskami v regióne je Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso. Sú vhodné pre všetky úrovne lyžovania. Do Tatranskej Lomnice sa môžu hostia BELLEVUE Grand Hotela dostať pohodlne skibusom, ktorý má zastávku bezprostredne pri hoteli. Štrbské Pleso je dostupné Tatranskou elektrickou železnicou a do Areálu SNOW Vás odvezie skibus. Zlatý týždeň, kedy sa ceny skipasov vyšplhali sa skončil. Teraz si elegantne, lacno a pri čerstvom snehu zalyžujete.
Tatranská Lomnica je najvyššie položené lyžiarske stredisko na Slovensku.  Na úpätí Lomnického štítu sú upravované terény až do nadmorskej výšky 2196 m. Stredisko ponúka najväčšie prevýšenie na Slovensku (1308 m). Celková dĺžka zjazdoviek v stredisku presahuje 12 km. Zjazdovky na Štarte a Bukovej hore v blízkosti záchytného parkoviska sú ľahké. Obsluhujú ich dve expresné sedačky s bublinami a jedna 4-miestna kabínková lanovka. Vyššie položené Čučoriedky sa vyznačujú širokými červenými svahmi so 4-sedačkou. Nad Čučoriedkami leží Generál, ktorý prešiel v roku 2013 rekonštrukciou a ponúka stredne ťažké zjazdovky obsluhované novou 15-kabínkovou lanovkou. Najvyššie položené terény sú v Lomnickom sedle a ponúkajú veľký sklon, impozantné výhľady a 2-sedačku. V Lomnickom sedle sa lyžuje na prírodnom snehu.

Ďalším, ľahko dosiahnuteľným strediskom vo Vysokých Tatrách je Štrbské Pleso, ktoré je najvyššie položená osada vo Vysokých Tatrách. Na južných svahoch Predného Soliska sa rozprestiera takmer 9 km ľahkých a stredne ťažkých zjazdoviek. Vzdialenosť osady od Popradu je 28 km.

Najvyšším bodom v stredisku je Solisko s nadmorskou výškou 1825 m. Zo Soliska sú unikátne výhľady na Podtatranskú kotlinu, Kriváň a Nízke Tatry, nachádza sa tu tiež bufet a horská chata s teplou stravou.

V posledných rokoch bola na Štrbskom Plese výrazne rozšírená ponuka zjazdových tratí. V priestore medzi zjazdovkami Interski a Esíčko pribudla modrá trať Turistická dlhá 1750 m. Plocha nových zjazdoviek je cca 8 ha. Všetky upravované terény v stredisku obsluhujú moderné lanovky. Solisko, Esíčko, TuristickáInterski sú dostupné pomocou expresnej 4-sedačky Solisko, ktorá patrí k najdhlším na Slovensku (dĺžka 2070 metrov, prevýšenie 430 m). Furkotka je dostupná z expresnej 6-sedačky Furkota.

Vyšantiť na lyžiach sa tiež môžete na všetkých lyžiarskych strediskách pod Belánskymi Tatrami, pre úplných začiatočníkov je vhodná neďaleká Jakubkova lúka v Novom Smokovci.

 

 

Vedeli ste, že?

Grand Hotel Bellevue bol prvý hotel v bývalom Československu, kde bol postavený hotelový bazén. Dnes disponuje moderným wellness centrom s bohatou ponukou služieb.

Navštív wellness centrum

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk