Milujeme relax – ponuka masáží

V ponuke masáží GRAND HOTELA BELLEVUE je klasická a reflexnú masáž. Z procedúr a kúpeľov parafango a rašelinový zábal, aromaterapia, oxygenoterapiu, inhalácie,…

20.august 2018 - Blog

V ponuke masáží GRAND HOTELA BELLEVUE je klasická a reflexnú masáž. Z procedúr a kúpeľov parafango a rašelinový zábal, aromaterapia, oxygenoterapiu, inhalácie, magnetoterapiu podľa zdravotných problémov hosťa.

Masáže realizuje hotel s olejmi, ktoré starostlivo vyberajú rehabilitačný pracovníci podľa ich zdravotného účinku a celkového pôsobenia na organizmus.

Vyberte si jeden z ponúkaných olejov a doprajte si relax v podobe masáží a zábalov.

Levanduľový olej
Používa sa v alternatívnej medicíne už celé stáročia ako prírodný prostriedok na rôzne ochorenia. Starovekí Egypťania používali levanduľový olej ako súčasť mumifikačného procesu. Antiseptické a dezinfekčné účinky levandule poznali už staroveké arabské národy, Rimania aj starovekí Gréci.

Levanduľovému oleju sa pripisuje mnoho rozmanitých účinkov, ako sú upokojujúce a sedatívne účinky, tlmí bolesť, antimikrobiálny či spazmolytický účinok, (t.j. uvoľňuje kŕče hladkého svalstva tráviaceho traktu, ciev a orgánov), podpora hojenia rán či eliminácia zjazvenia tkaniva.

Súčasné vedecké štúdie naznačujú, že niektoré zložky levanduľového oleja majú dokonca protirakovinový a anti-mutagénny účinok.

 Indikácie:

  • posilnenie imunity
  • uvoľnenie pri klimakterických problémoch
  • uvoľnenie pri svalovom napätí
  • napomáha organizmu pri hojení a regenerácii
  • dezinfikuje a upokojuje rany a popáleniny
  • má schopnosť neutralizovať živočíšne jedy
  • pôsobí antibakteriálne, protivirózne protizápalovo

Kontraindikácie

  • nie je vhodná pre osoby
  • s nízkym krvným tlakom

Kokosový olej je bohatý na kyselinu myristovej, laurovou a kaprylovej. Tieto kyseliny sa radí medzi triglyceridy so stredne dlhým reťazcom, ktoré sa rýchlo metabolizujú a neukladajú sa.

U kokosového oleja sú pozorované protivírusové, protibakteriálne a protiplesňové účinky. Pomáha tiež pri liečbe akné. Kokosový olej síce patrí medzi nasýtené tuky, ale nie je potrebné z neho mať strach, ak ho budeme používať v rozumnom množstve. Kvalitné tuky sú pre naše telo v určitej miere prospešné, keďže je v nich rozpustná celá rada vitamínov.

Citrónový olej
Citrón je známy ako silný aromatický, masážny a vnútorný čistič, ktorý sa dá použiť k doplneniu mnohých ďalších olejov. Rozptýlenie citrónu v miestnosti môže vyčistiť vzduch a zlepšiť náladu. Môže sa tiež používať na povrchy v celom dome ako netoxický čistič. Je na aromatické, masážne a vnútorné použitie.

Ružový olej
Esenciálný olej z ruže je extrahovaný parnou destiláciou čerstvej damaškovej ruže a skladá sa zo stoviek zložiek:
Damaškové ruže sú preferovanou odrodou, pretože ide o veľmi vzácny druh – sú považované za originálne červené ruže s najsilnejšou vôňou a najvyšším obsahom oleja.
Ruža, ako sme už spomínali, obsahuje niekoľko terapeutických látok, ktoré podporujú zdravie človeka:
1. Antidepresivum – olej z ruže zvyšuje sebavedomie a duševnú silu, je bojovníkom proti depresii.
2. Antiflogistikum, protizápolové účinky – esenciálny olej z ruže môže byť veľmi prínosný v prípadoch zápalu spôsobeného infekciou. Jeho používanie môže viesť k zlepšeniu súvisiacich stavov, ako je reumatizmus, artritida, dna, horúčka.
3. Antiseptikum – luxusný spôsob liečenia rán. Tento olej môžete použiť pri ošetrení rán, namiesto bežných antiseptických prostriedkov. Lokálne použitie ružového oleja na rany pomáha chrániť pred septickými a vývojovými infekciami.
4. Znižuje svalovú horúčku a napätie – ružový esenciálny olej účinne odstraňuje kŕče v dýchacom systéme i črevách rovnako ako svalové kŕče v končatinách. Pomáha tiež kŕče liečiť.
5. Afrodiziakum – základným prvkom, ktorý robí ruže romantické. Jeho vôňa Jeho vôňa môže vytvoriť posilnenie libida, vyvolávajúceho romantické pocity. Pomáha pri znižovaní sexuálnej disfunkcie, erektilnej disfunkcii, frigidity a celkovo posilňuje sexuálnu aktivitu partnera.
6. Má sťahujúce vlastnosti – spevňuje vlasové korienky a ďasná, tónuje kožu a svaly, krvné cievy. Svojimi vlastnosťami poskytuje ochranu proti predčasnému vypadávaniu zobov a vlasov, bojuje proti vráskam, strate pevnosti svalov v brušnej oblasti a svalov končatín spojených so starnutím.
7. Zabíja baktérie – môže byť použitý pri liečbe hnačiek, cholery, otravy potravinami. Ďalej môže liečiť internú bakteriálnu infekciu ako je ochorenie hrubého čreva, žalúdku, čriev a močových ciest, rovnako ako vnútornú infekciu na koži, ušiach, či očiach.

Ružový olej má však i iné účinky. Je výborný na hojenie jaziev, čistí krv, upravuje nepravidelnú menštruáciu a má hemostatické vlastnosti.

Červené hrozno
Prírodný masážny olej lisovaný za studena z najkvalitnejších hroznových jadier, zmierňuje bolesť a svalové napätie, posilňuje imunitu, regeneruje pokožku, obsahuje lecitín a vitamín E. Pôsobí antioxidačne a neobsahuje žiadne konzervanty ani farbivá, či parabény. Prírodný masážny olej s vôňou sladkého červeného hrozna lieči zápaly a má antioxidačný účinok.

Zelený čaj
Zelený čaj obsahuje veľké množstvo vitamínu C a vitamínov skupiny B, antioxidantov, minerálov a stopových prvkov. Účinky zeleného čaju majú veľmi priaznivý vplyv na pokožku. Prispievajú k omladeniu a spevneniu pokožky, pôsobí ako prevencia proti jej poškodeniu slnečným žiarením.

Masážny olej s extraktom zeleného čaju pôsobí ukľudňujúcim a relaxačným účinkom na celé telo, tíši svalovú únavu. Čistí a regeneruje pokožku, odstraňuje z nej škodlivé látky. Stará sa o pokožku u osôb s častým výskytom kožných problémov. Má rovnako priaznivý účinok pri reumatických a kĺbových problémoch a zlepšuje pohyblivosť bolestivých miest.

Sezamový olej
Kvalitný sezamový olej BIO je získavaný zo sezamových semien. Okrem bežného použitia ako masážny prostriedok je tiež používaný v južnej Indii ako kuchynský olej. Sezam, ako rastlina, patria najviac medzi najstarších rastliny pestované človekom. Liečivé vlastnosti sezamu už poznali v starom Egypte. Japonská medicína tiež popisuje rad liečivých schopností sezamovému oleji.

Sezamový olej je tiež vynikajúci regeneračný prostriedok. Indovia začínajú deň ajurvédskej masážou, stimulujúce organizmus a jeho imunitný systém. Sezamový olej otvára póry, čistí ich a viaže na seba toxíny a ťažké kovy, zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky. Nikdy nechýba pri príprave zmesí pre starostlivosť o detskú pleť. Je vhodný pri reumatických problémoch. Podporuje prekrvenie, nemal by sa používať pri neurodermitíde a zápalových procesoch kože.

Sezamový olej je určený ako pre masáže, tak aj ako základná surovina pre ďalšie kozmetické (i farmaceutické) spracovanie. Olej zo sezamových semien obsahuje cenné ošetrujúce látky pre všetky druhy pokožky.

Prípravok sa aplikuje pri masáži na pokožku priamo, ako za studena, tak aj zahriaty (+ 45 ° C); po umytí veľmi dobre zvlhčuje pokožku a taktiež zároveň napomáha k jej regenerácii lebo ako jeden z mála prírodných olejov obsahuje tiež vitamín E. Sezamový olej je zdrojom omega-6 mastné kyseliny (linolová) a bohatý na gama – tokoferol a fenolové antioxidanty (sesamin a sesamolin ).

Vedeli ste, že?

Vďaka naším výnimočným výhodným ponukám môžete ušetriť na ubytovaní a službách miestami až 50%. Pozrite si naše výhodné ponuky a vyberte si tú pravú pre vás.

Výhodné ponuky

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk