Ľadové kráľovstvo Vysokých Tatier

Azda za najväčšiu atrakciu zimy sa dá považovať Ľadový dóm a sochy vytesané z ľadu. Myšlienka dómu sa prvýkrát v Tatrách objavila…

24.január 2019 - Blog

Azda za najväčšiu atrakciu zimy sa dá považovať Ľadový dóm a sochy vytesané z ľadu.
Myšlienka dómu sa prvýkrát v Tatrách objavila už pred šiestimi rokmi. Každý rok vznikne na Hrebienku unikátna stavba z ľadu postavená stále v štýle inej ústrednej témy. Tentokrát je ľadová bazilika postavená v štýle Baziliky sv. Petra v Ríme spolu s Berniniho kolonádou. Dominantu prenesenú do ľadového unikátu si môžete na Hrebienku pozrieť už od 23. novembra. O precízne detaily pri tvorbe ľadového chrámu sa postaral Adam Bakoš s tímom slovenských, českých a španielskych sochárov. Na stavbu sa použilo neuveriteľných 1800 ľadových blokov, ktoré dokopy tvoria viac ako 225 ton ľadu. Tohto roku je chrám ľadovej baziliky, opäť väčší a umiestnený v klimatizovanej kupole o priemere 25m.

Sklenené vitráže sú dielom  sklenára a dizajnéra so slovensko-gréckym pôvodom – Achilleas Sdoukos. Jeho umelecký život orientuje na tvorivé hľadanie v magickom materiáli, ktorým je sklo. Už po tretíkrát vytvoril do Tatranského ľadového Dómu unikátne umelecké diela.

Ďalším skvostom, ktoré môžu návštevníci Vysokých Tatier obdivovať pri svojich potulkách sú sochy vytesané z ľadu.  Počas dvoch dní „ľadoví“ sochári z desiatich krajín vytesali z päťdesiatich ton ľadu 35 unikátnych sôch. Sochy sú podobne ako ľadová bazilika postavené na rôzne motívy a témy. Tento rok v téme Gothic. Sochy sú po zotmení nasvietené, čo umocňuje ich dizajn a krásu.

Ľad nemusí byť sprístupnený len pre oči, ale i pre nohy. V Tatrách je v každej mestskej časti vybudované klzisko.  Milovníci korčuľovania, alebo ľadového hokeja si môžu vybrať. Tatranská Lomnica otvorila hneď dve ľadové plochy – pod základnou školou a v priestoroch jazierka Relax. V Smokovcoch – pri základnej škole Pod lesom, na Sibíri – v Novom Smokovci.

K zimných radovánkach neodmysliteľne patrí i sánkovanie. Tí najmenší, ale aj ich rodičia a dospelí kamaráti si určite vychutnajú jazdu z Hrebienka. V stanovené dni je spustené i večerné sánkovanie pri osvetlenej sánkarskej dráhe. Ak hľadáte menšie trasy – dĺžkou, ale i náročnosťou, určite choďte do Tatranskej Lomnice. Vďaka prírodnej snehovej pokrývke sa môžete sánkovať na Slnečnej lúke – oproti autobusovej stanici alebo Kolbisku.

 

 

 

 

Vedeli ste, že?

TripAdvisor nám udelil certifikát výnimočnosti. Udeľuje ho ubytovaniam, atrakciám a reštauráciám, ktoré od cestovateľov dlhodobo získavajú pozitívne recenzie.

Pozrieť si izby

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk