cukrárka Eva Krafčíková,šéfkuchár Štefan Šesták
Pampúšiky s malinovou penou – kysnuté cesto
+2
Zemiakové obaľované rožky s cukrom a kakaom
Slovenská reštaurácia BELLEVUE Grand Hotela je povestná domácou kuchyňou. Domáce bryndzové pirohy, halušky s bryndzou, alebo kyslou kapustou, zabíjačkové špeciality, ale tiež domáce sladké jedlá, ktoré by ste už málokde hľadali. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, jemné tvarohové knedle s džemom, slivkové zemiakové knedle, zemiakové šúlance so strúhankou a mnoho ďalších jedál s tradičnými receptúrami tvoria základ jedálneho lístka reštaurácie.
Všetky jedlá sú robené z čerstvých ingrediencií. Sú považované za skromné, ale hlavne výživné a voňavé. Tieto jedlá postupne z ponuky reštaurácií miznú, preto sme radi, že sme si doposiaľ tento koncept udržali.
Pre každého turistu je rovnako dôležité tak ako návšteva pamiatok, alebo vyhľadávanie prírodných krás i ochutnávka jedál, ktoré dané krajiny považujú za tradičné. Z historického hľadiska sú na Slovensku známe hlavne s bravčovým mäsom, jahňacinou, múkou, zemiakmi, kapustou a mliečnymi výrobkami. Na prvý pohľad nezdravý jedálniček, prináša hlavne ľuďom, ktorí žijú vo vysokohorskom prostredí, vo vyššej nadmorskej výške dostatok energie. Podľa ľudových pranostík konzumácia múčnych a vaječných jedál mala zabezpečiť rodine a hospodárstvu železnú prosperitu.