Akí sme boli

Grand Hotel Bellevue vznikol spojením dvoch hotelov Šport a Bellevue. Ich história siaha do 60-tych rokov 20. storočia. Hotel Bellevue…

13.júl 2018 - Blog

Grand Hotel Bellevue vznikol spojením dvoch hotelov Šport a Bellevue. Ich história siaha do 60-tych rokov 20. storočia. Hotel Bellevue v  čase svojho uvedenia do prevádzky patril medzi vlajkové lode hotelierstva nielen vo Vysokých Tatrách, ale v celom vtedajšom Československu. Bol prvým hotelom v krajine, ktorý sa mohol popýšiť vlastným krytým bazénom. Bol inšpiráciou a vytváral zázemie filmovým tvorcom. V roku 1969 sa v interiéroch natáčali vybrané scény dnes už kultového československého filmu Medená veža. 

Početné kroniky zaznamenávajú históriu a vzácnych hostí, medzi ktorými boli veľvyslanci USA, Veľkej Británie a Írska, prezidenti, výbor NATO, známi vedci.
Vďaka príjemnému rodinnému prostrediu, vďaka vľúdnosti personálu boli medzi pravidelnými hosťami mnohí významní umelci, herci, speváci.
V roku 1969 sa na streche hotela nakrúcala časť ešte aj dnes preslávenej relácie, plnej inteligentného humoru  Hovorov HMiroslavom Horníčkom, Milanom Lasicom, Júliusom Satinským, Jankom Roháčom a Vladimírom Svitáčkom. K ďalším významným hosťom patrili Karel Gott, Věra Čáslavská, Eva Pilarová, Ján Ciker, Lucie Bíla, Helena Vondráčková, ale i Sparta Praha, či známy psychológ doktor Plzák.

Hotel Šport zase patril rodinnej a kolektívnej rekreácie. Jeho hosťami boli športové kluby a školy.

V rokoch 2004 – 2007 prešiel Grand Hotel Bellevue rozsiahlou rekonštrukciou. Vybudovala sa kongresová sála pre 650 ľudí a tým sa hotel stal nepochybne jedným z najväčších kongresových centier na Slovensku. V hoteli vyrástlo nové wellness a šport centrum. Súčasťou 1000 m2 podlahového priestoru wellness je 20 m bazén, saunový svet, vírivé vane a zóna oddychu. Súčasťou šport centra sú profesionálne zariadenia na kardiovaskulárne cvičenia: veslársky trenažér, bežiace pásy, stacionárne bicykle, crosstrainer trenažér. K fitness patrí squash, bowling, stolný tenis a priestranná telocvičňa. Hotel je schopný zorganizovať outdoorové aktivity už priamo vo svojom areáli.  Sú tu vynikajúce priestranstvá na paintball, segway, elektromobily a pod. V zime sa pri hoteli začínajú upravované bežecké trasy. Príjemným spestrením programu môžu byť i snežné skútre alebo jazda na saniach ťahaných psami.

Pribudol priestranný kútik pre deti plný hračiek s kvalitným ponukou animačných programov.

Grand hotel Bellevue sa hlási a vracia k tradíciám. V jedálnom lístku sa preto zachovali obľúbené slovenské jedlá. Ich prezentácia je ale modernejšia, prispôsobená požiadavkám štvorhviezdičkového  hotela.

Vedeli ste, že?

TripAdvisor nám udelil certifikát výnimočnosti. Udeľuje ho ubytovaniam, atrakciám a reštauráciám, ktoré od cestovateľov dlhodobo získavajú pozitívne recenzie.

Pozrieť si izby

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk