Pampúšiky

Suroviny

Droždie 30 g
Kryštálový cukor 75 g
Mlieko 0,325 l
Hrubá múka 600 g
Vaječné žĺtka 3 ks
Citrónová kôra – strúhaná 30 g
Soľ 15 g
Um 15 g
Palmarín 90 g

Pena
3 bielka
Kryštál cukor 125 g
Maliny 50 g
Čučoriedky 50 g
Citrón 1 ks

Postup

V troške teplého mlieka, cukru a múky si urobíme kvások pridaním droždia. Preosiatu múku dáme do misky, pridáme žĺtka, soľ, citrónovú kôru, cukor, kvások a postupne prilievame letné mlieko, miesime a nakoniec pridáme roztopený palmarín. Pripravené cesto necháme vykysnúť. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm a vykrajujeme šišky. Necháme podkysnúť a vyprážame.
Z bielka a cukru vyšľaháme penu, ktorú rozdelíme na 3 porcie. Do prvej porcie pridáme rozdrvené maliny, do druhej čučoriedky a do poslednej citrónovú kôru a šťavu, jednotlivé časti premiešame zvlášť a podávame k šiškám.

Vedeli ste, že?

Vďaka naším výnimočným výhodným ponukám môžete ušetriť na ubytovaní a službách miestami až 50%. Pozrite si naše výhodné ponuky a vyberte si tú pravú pre vás.

Výhodné ponuky

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk