********** HĽADÁTE LETNÚ BRIGÁDU? STE NA SPRÁVNEJ STRÁNKE. **********

Bryndzový demikát

Polovicu očistených a umytých zemiakov, narežeme na malé kocky a dáme variť do osolenej vody.
Vody môže byť aj viac. Z druhej polovice zemiakov si urobíme cesto na halušky. Zemiaky nastrúhame na jemno a prípadne pomelieme. Pridáme polohrubú múku, trochu soli (môže sa pridať aj jedno vajíčko - cesto potom lepšie drží pohromade). Keď máme zemiaky uvarené, zavaríme k ním pripravené cesto. Necháme 5 minút povariť a odstavíme zo sporáka. Bryndzu si rozmiešame, môžeme pridať do bryndze trocha mlieka alebo pridať vodu z uvarených zemiakov, aby sa nám dobre miešala. Rozmiešanú bryndzu dáme k uvareným zemiakom s haluškami a premiešame. Cibuľku narežeme na jemno, opražíme na masle do sklovita a pridáme do polievky. Dochutíme soľou prípade polievkovým korením. Pri servírovaní posypeme nakrájanou pažítkou.
© 2016 GRAND HOTEL BELLEVUE | Všetky práva vyhradené | desing by Jakub Živný, code by INCUBEMEDIA
Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry Región Vysoké Tatry
Slovenský systém kvality služieb v cestovnom ruchu - Slovak service quality system in tourism
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.
SK EN