Bryndzový demikát

Polovicu očistených a umytých zemiakov, narežeme na malé kocky a dáme variť do osolenej vody.
Vody môže byť aj viac. Z druhej polovice zemiakov si urobíme cesto na halušky. Zemiaky nastrúhame na jemno a prípadne pomelieme. Pridáme polohrubú múku, trochu soli (môže sa pridať aj jedno vajíčko – cesto potom lepšie drží pohromade). Keď máme zemiaky uvarené, zavaríme k ním pripravené cesto. Necháme 5 minút povariť a odstavíme zo sporáka. Bryndzu si rozmiešame, môžeme pridať do bryndze trocha mlieka alebo pridať vodu z uvarených zemiakov, aby sa nám dobre miešala. Rozmiešanú bryndzu dáme k uvareným zemiakom s haluškami a premiešame. Cibuľku narežeme na jemno, opražíme na masle do sklovita a pridáme do polievky. Dochutíme soľou prípade polievkovým korením. Pri servírovaní posypeme nakrájanou pažítkou.

Vedeli ste, že?

Vďaka naším výnimočným výhodným ponukám môžete ušetriť na ubytovaní a službách miestami až 50%. Pozrite si naše výhodné ponuky a vyberte si tú pravú pre vás.

Výhodné ponuky

Darčekový poukaz

Prekvapte svojich blízkych a priateľov! Potešte ich darčekovou poukážkou alebo sa poďakujte obchodným partnerom a zamestnancom zážitkovým darčekom! Pošleme ju poštou, na mail alebo si môžete pre ňu prísť k nám osobne.

Darčekový poukaz

Odoberajte novinky

Odoslaním dávam súhlas GRAND HOTEL BELLEVUE, a.s. na zasielanie bezplatného elektronického spravodaja a informacií o novinkách a aktualitách prevádzkovateľa na mnou zadaný e-mail. Tento súhlas môžem kedykoľvek písomne odvolať na info@hotelbellevue.sk